Bedrijfsjuridisch advies
Neemt u al uw beslissingen met volledig inzicht?
Waarom bedrijfsjuridisch advies

Een goede bedrijfsjuridische inrichting van de onderneming kan veel problemen voorkomen, en kan, als er dan toch problemen ontstaan, de gevolgen (en kosten!) daarvan beheersbaar houden.
Als uw organisatie geen eigen jurist in dienst heeft of wil hebben kan het wel heel plezierig zijn als u er altijd over een kan beschikken, ook al is deze niet in vaste dienst. Hoe vaak neemt u als ondernemer beslissingen die u eigenlijk best even had willen spiegelen met een jurist?

Overeenkomsten en Algemene Voorwaarden

En gelden uw Algemene Voorwaarden wel in de relatie met uw klanten?
Dat laatste hangt heel erg af van de wijze waarop u ze hanteert en aan uw klanten communiceert. Doet u dit niet, of onvoldoende duidelijk en expliciet, dan loopt u het risico dat, wanneer het erop aan komt, uw Voorwaarden niet toepasselijk geoordeeld worden! En wat betekent dat voor bijvoorbeeld uw aansprakelijkheden, betalingstermijnen of garanties?

Beoordeling van stukken zoals overeenkomsten die u aangaat

Krijgt u ook wel eens juridische stukken, zoals een overeenkomst of een notariële akte, met het verzoek deze te ondertekenen?
Maar kunt u niet helemaal overzien waarvoor u precies tekent? Of wilt u het eigenlijk wat anders regelen dan zoals het er staat? Dan wilt u deze stukken vast door een bedrijfsjuridisch specialist laten checken, maar een advocaat is vaak duur!

Beslaglegging en incasso

Wordt er beslag gelegd door een leverancier, of zit er een incassobureau op uw huid? Wat kunt u doen?

Ook voor bedrijfsjuridische vragen is hulp nooit ver weg!